Kindergym en Dans

Sport voor kinderen

Kindergym wordt gegeven voor kinderen vanaf 2 jaar. We willen kinderen plezier laten ervaren met bewegen maar ook hun motoriek verbeteren. Met de kleine kinderen gaat dit spelenderwijs, met veel vrijheid in wat ze gaan doen. Vaak wordt er voor hen een parcours baan uitgezet, en hebben ze van alles om op te klimmen en spelen.

Als ze wat groter worden is de les wat meer gestructureerd en dagen we ze uit om meer te doen en durven. Daarnaast wordt er veel aan spel gedaan waarin ze veel samen moeten werken. Ook leren ze om te gaan met winnen en verliezen.

De activiteiten zijn elke week uitdagend en afwisselend; van klimmen tot springen. Voor de kleintjes van zachte blokken op dikke matten. Voor de grote kinderen met de trampoline, ring zwaaien, tumbling, brug, trapeze en balk lopen komen ook aan bod.

Kinderen worden uitgedaagd om iets meer te durven, met veel hulp en ondersteuning met vangen, en ze zo telkens een stapje verder te brengen. Totdat ze elke keer weer opnieuw nieuwe sprongen en onderdelen leren te beheersen. 

Op zaterdagochtend zijn er 3 groepen:
1: 9.00 uur tot 10.00 uur leeftijd van 2 tot en met 4/5  jaar.
2: 10.00 uur tot 11.00 uur leeftijd van 4/5 tot en met 9 jaar.
3: 11.00 uur tot 12.00 uur leeftijd van 9 tot en met 16 jaar.

Op zaterdag kunnen nieuwe kinderen altijd een keer komen kijken of ze het leuk vinden om mee te gaan doen. U kunt gewoon naar de gymzaal komen en een paar keer meedoen. U kunt zelf kiezen wanneer u uw kind wilt inschrijven, dit kan door middel van een inschrijfformulier.

Voor onze kindergym is er een nieuwe trainer aangetrokken. Binnenkort volgt hier meer info.

DansgroepenStreetdance en hiphop,
Er is 1 dansgroep voor jongens en meiden.
De dansgroep voor jongens en meiden van 7-14 jaar is op dinsdag van 18.30-19.30 uur : wordt geleid door  Herma Eeuwes en Anouk van Kleef, zij hebben beiden veel ervaring in dans. Iedereen mag een keer op proef meedoen. Geef je op voor een gratis proefles! De dansgroepen werken naar optredens toe!